keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Rintatulehduksen hoito kotikonstein

Rintatulehdus on imettävälle äidille ikävä yllätys, joka kuitenkin on onneksi hoidettavissa myös kotikonstein, ilman antibiootteja. Antibioottien ikävä puolihan on se, että myös vauva joutuu saamaan niistä osansa maidon välityksellä. Tätä ongelmaa ei luontaisella hoidolla tule. Lisäksi luontaiset menetelmät tepsivät yleensä suht nopeasti. 

Hoitoon tarvitset :
- maitorahkaa
- valkokaalia

- Kaulitse 1-2 kaalin lehteä kevyesti niin että rakenne  rikkoutuu.  
- Valele tulehtuneelle rinnalle runsaasti maitorahkaa. Aseta päälle kaalin lehdet.
- Anna vaikuttaa 1 h, ja pidempäänkin jos mahdollista. 
- Toista tarvittaessa jonkin ajan kuluttua.

- Jos rinta on pahasti tulehtunut ja "tukossa" eli maito pakkautuu rintaan, saat tukoksen sulamaan, kun laitat kaalin päälle muovia ja sen päälle lämpimäksi kostutetun pyyhkeen. Pyyhe saa olla niin kuuma kuin ihosi kestää. Laita sen päälle vielä toinen muovi ja lopuksi lämmin peitto, villapaita tms. Kastele pyyhe uudelleen kuumalla vedellä, kun se alkaa jäähtyä. Haudo rintaa tällä tavoin kunnes saat "lypsettyä" maitoa rinnasta ja tiehyet alkavat avautua. 

Kaalihaude toimii yleensä nopeasti ja tulehdus helpottaa tuntien kuluessa. Jos tulehdus on sitkeä eikä kaalihaude ala auttaa, löytyy apu homeopaatilta. Homeopaattisilla lääkeaineilla rintatulehdus helpottuu yleensä nopeasti. Sinua lähimmän homeopaatin löydät täältä.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti