Seesamin siemenissä on runsaasti sinkkiä, kalsiumia, rautaa, magnesiumia ja seleeniä. Niillä on vaikutusta mm. veren punasolujen tuotantoon, hormonituotantoon, verisuonten ja lihasten hyvinvointiin, luihin sekä entsyymien imeytymiseen.
Maitoon tarvitset:
- 1/2 dl kuorettomia seesamin siemeniä
- 2 dl vettä
- liota siemeniä vedessä muutama tunti tai yön yli kunnes siemenet ovat vajonneet pohjalle.
- sekoita sauvasekoittimella velliksi.
- siivilöi vellistä siemenmössö pois niin, että jäljelle jää vain paksuhko "maito". Käytä apuna lusikkaa.
- lisää vettä kunnes maitoa on yhteensä 1 litra. Voit tarvittaessa siivilöidä maidon vielä kertaalleen.
- juo 2 dl / päivä
- säilyy jääkaapissa kannella suojattuna muutaman päivän.
- Vinkki: voit käyttää jäljelle jääneen siemenmössön leipä- tai sämpylätaikinassa tai lisätä sen puuron jatkeeksi.
- Maku tuntuu alussa ehkä hieman heinäiseltä, mutta siihen tottuu nopeasti. ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti