maanantai 5. marraskuuta 2012

Kahvinkeittimen puhdistus kalkista

Vanha kunnon ruokasooda sopii moneen, myös kahvinkeittimen kalkkisaostumien puhdistukseen. 

- Liuota 3 rkl soodaa 1 litraan vettä ja kaada seos keittimen vesisäiliöön. Kytke virta päälle. Kun n. puolet seoksesta on valunut pannuun, katkaise virta ja anna vaikuttaa 15-30 min. Tämän jälkeen kytke virta uudelleen päälle ja tyhjennä keitin. Huuhtele se lopuksi keittämällä 2-3 pannullista puhdasta vettä.     

Sooda toimii myös "hankausjauheena" pinttymille keittimen ja pannun sisällä. Esim. suppilosuodattimen saat puhtaaksi ripottelemalla siihen soodaa ja hankaamalla sitten kostealla astianpesuharjalla puhtaaksi. Huuhtele lopuksi hyvin.


Voit puhdistaa saostumat myös etikalla. Se tosin saattaa jättää soodaa voimakkaamman jälkimaun, joten etikalla puhdistettaessa keittimen huuhtelukertoja kannattaa hieman lisätä. 

- Annostele väkiviinaetikkaa ja vettä saman verran. Yleensä 2/3 kannun tilavuudesta riittää liuoksen määräksi. Kaada liuos vesisäiliöön ja kytke virta päälle. Kun seoksesta on valunut n. puolet pannuun, katkaise virta ja anna vaikuttaa 5-10 min. Kytke virta uudelleen päälle ja tyhjennä keitin. Puhdistusvesi on sameaa. Huuhtele lopuksi keittämällä keittimessä n. 4 kannullista puhdasta vettä. 


  

1 kommentti:

  1. Kiitos mielenkiintoisista ohjeistasi, viemärinpuhdistuksesta ja kuivien hiuslatvojen hoidosta. Ohjeesi johtivat sinut minun kirjanmerkkeihini.
    Onnea ja menestystä alkavalle vuodelle !

    VastaaPoista