lauantai 17. marraskuuta 2012

Sitruunasukat kuumeeseen

Sitruunasukka-niksin kuulin taannoin hollantilaiselta homeopaatilta, joka on käyttänyt sitä vuosikymmenet. Jalkapohjien aku-"päätepisteiden" kautta sitruunan viilentävä vaikutus leviää koko kehoon. 

- Laita yöksi jalkaan sitruunamehuun kostutetut sukat. Voit myös laittaa sukkiin kevyesti "murskattuja" sitruunaviipaleita (vähän samaan tapaan kuin murskatut sipuliviipaleet flunssaoireisiin). 

- tämän lisäksi on hyvä muistaa kevyt vaatetus ja ohut peitto - vilutuksesta huolimatta. (Väristykset johtuvat lihasten supistumisesta ja rentoutumisesta kuumeen nousun tai korkean kuumeen aikana, kehon yrittäessä tuottaa lisää lämpöä tuntiessaan olevansa kylmä.)
- voit viilentää kehoa pitämällä otsalla ja rinnan/vatsan päällä viileää pyyhettä.  
- muista lisäksi juoda paljon, sillä kuume haihduttaa nestettä ihon läpi normaalia enemmän. 



Kuume on hyvä asia, sillä se kertoo elimistösi immuunijärjestelmän toimivan ja taistelevan taudinaiheuttajia vastaan. Koska lapsilla on vahva elinvoima, myös kuumeet saattavat tästä syystä nousta korkeammiksi kuin aikuisten kuumeilut. Lasten elimistö siis jaksaa taistella aikuisia voimakkaammin. Toisaalta itsekin äitinä tiedän, miten paljon helpompaa (ja omaa mieltä rauhoittavampaa) olisi antaa kuumetta alentavaa lääkettä kuin seurata kipeän lapsen kuumekäyrää. Kuume kuitenkin tekee luontaisen tehtävänsä taudinkarkotuksessa, jolloin mittarilukematkin alkavat vähitellen laskea. Jos kuitenkin alkaa kaivata kuumeen alentajaa, kannattaa kokeilla ensin luontaisia konsteja. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti